Örömmel is lehet ügyet intézni

Gyakorlatilag bármit teszünk az életben ÜGYFELEK vagyunk, csak adott esetben a pult nem ugyanazon oldalán állunk. Miért kellene ellenfélnek lennünk, amikor a célunk közös: elégedett legyen minden érintett; nevezzük eladónak, vevőnek, szolgáltatónak, fogyasztónak, ügyfélnek vagy akár partnernek?

Clientcoach Partner Press feliratkozás

További tartalmakat itt találsz:

Blogok, amiket én is olvasok:

Gazdagmami ügyfélszolgálat

2014.07.30. 11:29 :: Clientcoach

Az ember erre-arra feliratkozik hírlevelekre. Hol azért, mert érdekli a téma, hol azért, mert csak úgy lehet valamihez hozzájutni.

Én általában csak olyan hírleveleket olvasok, amik valóban érdekelnek is, többek között Vida Ági dolgait.

A minap érkezett egy hírlevél, ami felkeltette az érdeklődésemet, azonban a link nem volt kattintható. Írtam az ügyfélszolgálatra levelet.

Nagyon rövid időn belül újra küldték a teljes hírlevelet és külön választ kaptam a levelemre.

Csak így tovább!

komment

Címkék: ügyfélszolgálat gazdagmami

Esetem a MegaCp ügyfélszolgálatával

2014.07.28. 11:29 :: Clientcoach

A tárhely szolgáltatóm profi on-line ügyfélkezelési rendszerrel rendelkezik. Van nálunk egy úgynevezett "tikett" rendszer, aminek nem tudom, hogy miért ez a neve, de nem is ez a fontos, a lényeg, hogy működik.

Ha az embernek gondja van, nyit egy ilyen kis tikettet és elküldi a rendszerbe. Erről azonnal kap egy e-mailes értesítést a postafiókjába, a tikett tartalmával.

A problémára a megoldást amint tudják, küldik. Nekem eddig ez 2 perc és 2 óra között mozgott. Minden esetben felkészült ügyintézővel volt dolgom és udvariasak voltak velem.

A tikett aktuális állapota egyébként nyomon követhető a rendszerben.

Nekem tetszik :)

komment

Címkék: ügyfélszolgálat helpdesk ügyfélélmény on-line MegaCp

Tárhely szolgáltató ügyfélszolgálata

2014.07.26. 11:29 :: Clientcoach

Ez nem velem történt, de mindenképpen érdekes történet. Az "elszenvedője" névtelenséget kért, így ezt tiszteletben tartom.

Az eset kirívó, hiszen egyébként nekem eddig az érintett szolgáltatóval csak pozitív tapasztalataim voltak. Éppen ezért is érint annyira érzékenyen az alábbi történet, hogy megosszam.

Egyik sorstársam nem tudott belépni a honlapjára, így írt a tárhely szolgáltató Help Desk-jének, hogy segítséget kérjen. Sajnos elég hosszú ideig nem kapott választ (értsd: napokig), így írt nekik egy "noszogató" levelet, mert ezt nem tudta mire vélni. A következő választ kapta:

 "Megoldási szándék? Nem tudok arról, hogy nekünk mindenkinek a problémáját meg kellene oldani, sőt ez az ÁSZF-ben is benne van 6)-os pont: "Ön megerősíti és beleegyezik abba, hogy a szolgáltató nem biztosít technikai támogatást az Ön által felállított programrendszer és/vagy a szkriptek számára."), amit Ön is muszáj volt, hogy elfogadjon, különben nem tudott volna szolgáltatást rendelni! Természetesen Önön kívül még jó pár ezer ügyfelünk van, így türelmetlenségét nem értem (annyira sok pénzt / szolgáltatást azért nem vesz tőlünk igénybe, hogy kiemelt ügyfélként azonnal ugráljunk!)"

No. Akkor nézzük mindkét fél szempontjait:

Az ügyfél csak választ szeretett volna kapni a kérdésére és szerette volna, ha minél előbb megoldódik a problémája. Hol hibázott?

Véleményem szerint egyetlen hibát vétett, mégpedig azt, hogy nem várta ki, amíg válaszolnak. Ez a jogszabály szerint panasz esetén 15, míg észrevétel esetén 30 nap. Ez az írásbeliségre vonatkozik függetlenül attól, hogy postán vagy elektronikusan érkezik-e!!!

Emberileg természetesen érthető, hogy minél előbb választ vár, mert ugye nem tud dolgozni. Nyilván mindenkinek a maga problémája a legfontosabb, tudomásul kell venni azonban azt is, nem véletlenül szabnak meg válaszadási határidőt (akár az ÁSZF-ben van a jogszabályban), mert

 • a levélnek el kell jutnia az illetékeshez
 • a problémát meg kell vizsgálni
 • meg kell válaszolni
 • a választ az aláíróval el kell fogadtatni

A HelpDesk-esnek - ha csak a szigorú tényeket vesszük, akkor az ÁSZF szerint igaza van, azonban ezt burkoltabban is közölhette volna. 

2 db különösen hibás mondata van:

 1. Nem tudok arról, hogy nekünk mindenkinek a problémáját meg kellene oldani - Nagyon pongyola, fellengzős és nagyképű
 2. Annyira sok pénzt / szolgáltatást azért nem vesz tőlünk igénybe, hogy kiemelt ügyfélként azonnal ugráljunk! Nem fizetsz eleget, így b+. (Pedig a sok kicsi sokra megy és nem lehet egy lábon állni szerintem)

Mindkettő rendkívül bosszantó és nagyon rossz üzenete van.

A ha első mondatot cizellálja és az utolsó mondatot kihagyja, teljesen rendben lett volna a levél, amit szerintem az ügyfél is maradéktalanul elfogadott volna. 

A választ írónak azt javaslom, hogy a panaszos ügyek kezelését adja át másnak, mert ha így folytatja, sok lesz a rossz szájízű ügyfél, aki nem fogja javasolni az ismerőseinek ezt a tárhely szolgáltatót...

komment

Címkék: ügyfél panasz helpdesk on-line

Cipoplaza.hu ügyfélszolgálat

2014.07.24. 11:29 :: Clientcoach

Élemedett korom ellenére a mai kor gyermekének tartom magam, így nem riadok vissza az interneten történő vásárlásról. Amit lehet, ott vásárolok, ha nincs kedvem a boltokat járni.

Régóta kerestem már egy kék és egy fehér női övet, de a cipőplázában meg is találtam 2 in 1. Sajnos a méretek nem voltak megadva, így írtam is az ügyfélszolgálatnak, hogy megtudjam. 24 órán belül válaszoltak, aminek nagyon örültem, ugyanis ez - a tévhittel ellentétben - nem kötelességük. Az e-mailes tájékoztatás kérés írásbeli levélnek minősül, s mivel nem panasz volt, így megtehették volna, hogy 30 napon belül válaszolnak. Szerencsére nem tették, mert így nem romlott az üzletük, én pedig megkaptam, amit akartam.

A válaszukat követően meg is rendeltem a kért terméket, bolti átvétellel. 2 nap múlva már telefonáltak is, hogy mehetek. Szerencsére éppen időben, mert másnap mentem Budapestre.

Legjobban a WestEnd City Centert szeretem a plazak közül. Ne kérdezd miért, valószínűleg azért, mert ezt szoktam meg.

Valahogy nem tudok benne tájékozódni, a -1, 0, 1 emelt mindig feladja a leckét. Mivel kicsivel voltam, nem akartam fel-le cikázni a babakocsival, felhívtam az üzletet, hogy hol is vannak. Apróbb útbaigazítást követően hamar megtaláltam őket.

A cipőpláza elektronikus ügyfélszolgálatával és a boltban történő kiszolgálással maximálisan elégedett voltam.

komment

Címkék: ügyfélszolgálat ügyfél próbavásárlás on-line WestEnd cipőpláza

Gránit Gyógyfürdő Zalakaros

2014.07.22. 11:29 :: Clientcoach

Ezerrel tombol a jó idő és a nyári szünet, így időközönként belecsapunk a kölykökkel a lecsóba, már ami a szórakozást illeti.

Felpakoltam a gyerekeket, meg apukámat bébisintérnek, és elmentünk a Gránit Gyógyfürdőbe, Zalakarosra, mert az utóbbi időben szépen megújult, a gyermekes része pedig kifejezetten ajánlott pici gyerekeseknek is.

Szeretek felkészülten menni, így már mindennek utána néztem, ami szükséges lehet. Sajnos elég felületes voltam, mert volt, ami kimaradt...

Bementünk, kértem 1 felnőtt, 1 gyerek és egy nyugdíjas 3 órás jegyet. Mondták, hogy 3 órás jegyet nem tudnak adni, mert az csak a zárás előtti 3 órára vonatkozik. Nem az ára miatt, hanem elvből kicsit nehezteltem az árképzőkre, úgy tűnik, ők még nem voltak fél éves gyerekkel egy fürdőben. Mindegy, fizettem, a nagyobb gyerek még ajándék Haribo gumibékát is kapott.

Átöltöztünk. Ami fura volt, az az, hogy az öltöző még a régi, akasztós-zsákos rendszert, a manapság megszokott karórás nyitású szekrénykékkel szemben.

A különböző szolgáltatásterületeket nagyon jól lehet nyomon követni a padlóra helyezett különböző matricák alapján. Az első (és egyetlen) nehézség a babakocsival adódott, ugyanis vannak olyan lépcsők, amin fel kell menni, hogy eljussunk a célhoz. Sajnos nincs rámpa, vannak azonban nagyon segítőkész kollégák, akik segítenek a felcuccolt babakocsis anyukáknak :)

Az épületen belül már nagyon jól lehet közlekedni a liftekkel. Van külön baba-mama rész, pihenővel etetőszékkel, játszóházzal, sőt, szoptatós szobával is.

Van külön fürdőrész egész pici babáknak is. Volt egy kis baleset, az úszómester/medence felügyelő azonnal elsősegélyben részesítette az érintett gyermekemet. Bár egy ragtapasszal egyszerűbben meg lehetett volna oldani, mint a gézzel és külön tapasszal bajlódni.

Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat, a kezdeti és a kilépéskori babakocsis nehézséget leszámítva minden nagyon rendben van. Jelesnek minősítem a vevőkezelést.

komment

Címkék: ügyfél próbavásárlás Gránit

Árnyas Étterem

2014.07.20. 11:29 :: Clientcoach

Kivételesen nem munka ügyben voltam Budapesten, amit mindenképpen ünnepnek éltem meg. Olyannyira, hogy már napokkal korábban körülnéztem, hogy hová tudok elmenni a kedvesemmel egy jót ebédelni.

Budapest legjobb éttermének több helyen is az Árnyas Éttermet írták, a honlapjuk alapján az ára is elfogadhatónak tűnt, különösen annak fényében, hogy a honlapról letölthető egy 10% kedvezményt nyújtó kupon és még SZÉP kártyát is elfogadnak.

Nagyon könnyen odataláltunk, a vendéglő előtt beígért ingyenes parkolási lehetőség sem volt kamu.

Az étteremhez egy nagyon meredek lépcsősor vezet fel, amit babakocsival megközelíteni elég bajos, mert nincs semmilyen rámpa. Mindegy, felkaptuk a gyereket és az árnyas fák alatt találtunk egy kellemesnek tűnő asztal, ahol helyet foglaltunk. A pincér kisvártatva jött is, hozta az étlapot és felvette az italrendelést.

Hamar kiérkeztek az italok és leadtuk az ételrendelést is. Gyermekünk megéhezett, gyorsan körbe is néztem, hogy van-e etetőszék. Volt, de sajnos nem volt benne biztonsági öv, így inkább ölben etettem meg a csemetét.

Az ételt gyorsan hozták ki, tetszetős volt és méretes. Az íze is kifogástalan volt. Egy hibát vétettek, mégpedig azt, hogy nem találtunk pincért, amikor az utánrendelésnél szükségünk lett volna rá.

Csak emiatt minősítem jelesnek a kiváló helyett.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy a baba-barátságra jobban odafigyelhetnének, mert szerintem a kisgyerekeseknek is van igénye arra, hogy ilyen helyekre járjanak. Tudom, tudom, nem írja elő semmilyen jogszabály...)

 

komment

Címkék: vendég próbavásárlás ügyfélélmény Árnyas

WestEnd City Center

2014.07.18. 11:29 :: Clientcoach

Senkinek nem kell bemutatnom a WestEnd City Centert. Az egyik legkedvesebb "plazam", ha tehetem, itt vásárolok. Eddig nem volt vele gondom, de az is tény, hogy eddig ilyen kicsi gyerekem sem volt.

Nem terhelek senkit az üzletekben történtekkel, hiszen gyakorlatilag mindenhol ugyanaz van, kiugró vevőkezeléssel vagy nem kezeléssel nem találkoztam.

Azonban a vásárlás közben félévesem megéhezett. Emlékeztem rá, hogy itt külön elbánásban részesítik a kismamákat, így méltán gondoltam, hogy a pici babával érkezőket is. Az is előttem, volt, mintha láttam volna baba-mama szobát. 

Az utcaszinten találtam az első mosdót, ahol nem volt, amit kerestem, de a takarító nénik készségesen útba igazítottak.

Az útbaigazítás értelmében meg is találtam a baba-mama szobát, ami tele volt. Sétáltunk egy kört, annak a reményében, hogy nyugodtan megetethetem a kicsimet. Szerencsém volt, a következő körben már szabad volt a helyiség. Az az igazság, hogy eléggé csalódott voltam, ugyanis volt egy előtér és egy wc. A babára vonatkozó részt egyedül a lehajtható pelenkázó szimbolizálta. Szoptatós szék egy szál se. Mivel nem volt más megoldás, szépen lekucorodtam a fajanszra és megszoptattam a csemetémet. Sajnos nem háborítatlanul, ugyanis kb. 2 percenként zörgött be valaki.

Miután úgy ítéltem meg, hogy gyermekem jól lakott, kijöttem és szomorúan konstatáltam, hogy a baba-mama szobában nem is babával lévő mama volt ilyen türelmetlen...

Tudom, hogy ez nem az üzletközpont hibája, de a szolgáltatás minősége hagyott némi kívánni valót maga után... Max. közepes.

komment

Címkék: vevő baba-mama WestEnd

Halászkert Vendéglő

2014.07.16. 11:29 :: Clientcoach

Dolgom végeztével, ebédidő lévén betértünk apukámmal és a féléves kislányommal a balatonfüredi Halászkert Étterembe. Szintén nem először voltam ott, de biztosra kellett mennem, mert apunak nem okozhattam csalódást, ezen kívül önös érdekek is vezettek, hiszen nagyon finom a halászléjük, amit imádok.

Apuban nem csalódtam, mivel idegen helyen volt, marha pörit rendelt nokedlivel, ugye azt nehéz elrontani :) Viszont egy világ omlott össze benne, amikor megkérdezték tőle, hogy kanalat kér-e hozzá. Őt olyan öregnek nézték, hogy csak kanállal tudja megenni a nokedlit? Mondtam neki, hogy ne szívja mellre, mert sokan kérnek kanalat hozzá, mert azzal könnyebben eszik a pattogós nokedlit.

A két ételt egyidejűleg hozták ki, de én megvártam, amíg apu végez, hogy a kicsit tudja fogni, mert nem akartam, hogy a baba tömeget oszlasson és rontsa az üzletet.

Amikor ezt a pincér észrevette, egyből elvitte a kisbográcsomat, hogy melegen tartsa a levesemet.

Amikor kihozta, kötött egy óriási partedlit a nyakamba, hogy ne egyem le magam.

Most sem csalódtam a Halászkert személyzetében, figyelmesek voltak, gyorsak és finom volt az ebéd. Kiváló!

 

 

 

komment

Címkék: vendég próbavásárlás Halászkert

Zöld Elefánt Étterem

2014.07.14. 11:29 :: Clientcoach

Korábban, amikor Zalaapáti felé jártunk a férjemmel, oda-vissza megállapítottuk, hogy ide egyszer eljövünk, mert mindig sok autó állt az étterem előtt.

Most ismét útba esett, így beugrottunk vacsorázni.

A Zöld Elefánt arról is híres, hogy az étlapján rendkívül gazdag választék van marha ételekből, s a korábbi tapasztalataink szerint nagyon jól is készítik el, így a siker biztos volt.

A férjem két tinédzser lánya is velünk volt, így az egyetlen férfi pincér külön figyelmet szentelt nekünk. Node kezdjük az elején.

Megérkeztünk, a hely egyik tulaja, egy idősebb hölgy, már az ajtótól kísért minket a megfelelő, árnyékos helyre. Azonnal küldte is a pincért, aki hozta az étlapot, egyúttal meg is rendeltük az italokat. 

A sok szuper Angus steak közül nehéz volt a választás, de a pincér fiatalember készséggel állt a rendelkezésünkre. Sőt, külön felhívta a figyelmet arra, hogy az adott mártás nagyon csípős, és helyette ajánlott egy ízvilágában passzoló másik öntetet.

Szeretek idejárni, mert nemcsak finom az étel, hanem tetszetős is, ahogy az alább látszik is. 

DSCF4497.JPG

Az ételeket hamar kihozták, szépek voltak és finomak. A kérést követően a számlára sem kellett sokat várni, így a Zöld Elefánt Étterem vevőkezelését kiválónak minősítem, hiszen mindenben az elvárásaimnak megfelelően történt.

komment

Címkék: vendég próbavásárlás Zöld Elefánt

Díjat kaptam :)

2014.07.12. 11:29 :: Clientcoach

Két kedves ismeretlen ismerős is megajándékozott a LIEBSTER AWARD vándordíjjal, amit a német alapító bloggerek azzal a szándékkal indítottak útnak, hogy kevéssé ismert webnaplókat virtuális elismerésben részesíthessenek.

A szabályzat szerint a díjazott kérdéseket kap, amit meg kell válaszolni a díj továbbításával egyidejűleg.

LiebsterAward_3lilapples1.png

 

Én egy napon kettőt is kaptam:

Lipták Nóritól, a Diéták & Álmok blog írójától.

Kérdéseire adott válaszaim:

 1. Mely ételeket ennéd szívesen diétás/diabetikus formában? Somlói galuska mindenek felett :)
 2. Milyen mozgásformát kedvelsz, és miért? 13 év aktív versenysport után minden mozgást szeretek. Jelenleg télen síelek, nyáron hobby szinten vitorlázok, a szárazföldön bringázom. Ősszel pedig nekiugrok a korizásnak, mert a bakancslistámon szerepel, hogy görkorival megkerüljem a Balatont
 3. Mi a legkevésbé kedvelt ételed? Minden, ami "kel"-lel kezdődik
 4. Hol látod magadat 5 év múlva? Kiscsaládommal boldogan élvezzük az életet és nem vonunk meg magunktól semmit, utazunk, élményeket szerzünk, tapasztalatot gyűjtünk és óriási nagyokat eszünk.

Boros Bernadettől. a Boldoguljunk - munkahelyi sikerreceptek írójától.

A kérdéseire adott válaszaim a következők:

 1. Mi volt életed eddigi legjobb döntése? Mindig mertem változtatni, amikor kellett, akár suliról, akár munkáról, akár párkapcsolatról volt szó.
 2. Mit szeretnél még elérni az életben? A boldog és értékes gyerkőcöket szeretnék nevelni, munka fronton szeretnék a magam ura lenni és szeretnék a bakancslistám minden pontját kipipálva vidám történeteket mesélni az unokáimnak
 3. Melyik a kedvenc napszakod, és miért? Egyiket sem tudnám kiemelni, minden napszaknak megvan a maga szépsége.
 4. Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet? Kiscsaládommal, utazással és élmények gyűjtésével.

 

Akiknek én adom a vándordíjat (ABC sorrendben) - a lista később bővülhet (11-ig)

Gömöry Kati - Freemarketing

Gyebnár Tímea - Office tippek

Lipták Nóra - Diéták & Álmok

Patty-Törő Kata - Tündékonyhája

Tóth Judit - Drupal Lady

 1. Mi volt életed legrosszabb ügyfélélménye?
 2. Mi volt a legvadabb panasz, amit Hozzád nyújtottak be?
 3. Milyen őrültséget csináltál már életedben?
 4. Nyugdíjasként mit mesélsz majd az unokáidnak?

KÖSZÖNÖM.

És sok sikert kívánok mindenkinek.

komment

Címkék: díj elismerés Liebster Award

süti beállítások módosítása