Örömmel is lehet ügyet intézni

Gyakorlatilag bármit teszünk az életben ÜGYFELEK vagyunk, csak adott esetben a pult nem ugyanazon oldalán állunk. Miért kellene ellenfélnek lennünk, amikor a célunk közös: elégedett legyen minden érintett; nevezzük eladónak, vevőnek, szolgáltatónak, fogyasztónak, ügyfélnek vagy akár partnernek?

Clientcoach Partner Press feliratkozás

További tartalmakat itt találsz:

Blogok, amiket én is olvasok:

Tárhely szolgáltató ügyfélszolgálata

2014.07.26. 11:29 :: Clientcoach

Ez nem velem történt, de mindenképpen érdekes történet. Az "elszenvedője" névtelenséget kért, így ezt tiszteletben tartom.

Az eset kirívó, hiszen egyébként nekem eddig az érintett szolgáltatóval csak pozitív tapasztalataim voltak. Éppen ezért is érint annyira érzékenyen az alábbi történet, hogy megosszam.

Egyik sorstársam nem tudott belépni a honlapjára, így írt a tárhely szolgáltató Help Desk-jének, hogy segítséget kérjen. Sajnos elég hosszú ideig nem kapott választ (értsd: napokig), így írt nekik egy "noszogató" levelet, mert ezt nem tudta mire vélni. A következő választ kapta:

 "Megoldási szándék? Nem tudok arról, hogy nekünk mindenkinek a problémáját meg kellene oldani, sőt ez az ÁSZF-ben is benne van 6)-os pont: "Ön megerősíti és beleegyezik abba, hogy a szolgáltató nem biztosít technikai támogatást az Ön által felállított programrendszer és/vagy a szkriptek számára."), amit Ön is muszáj volt, hogy elfogadjon, különben nem tudott volna szolgáltatást rendelni! Természetesen Önön kívül még jó pár ezer ügyfelünk van, így türelmetlenségét nem értem (annyira sok pénzt / szolgáltatást azért nem vesz tőlünk igénybe, hogy kiemelt ügyfélként azonnal ugráljunk!)"

No. Akkor nézzük mindkét fél szempontjait:

Az ügyfél csak választ szeretett volna kapni a kérdésére és szerette volna, ha minél előbb megoldódik a problémája. Hol hibázott?

Véleményem szerint egyetlen hibát vétett, mégpedig azt, hogy nem várta ki, amíg válaszolnak. Ez a jogszabály szerint panasz esetén 15, míg észrevétel esetén 30 nap. Ez az írásbeliségre vonatkozik függetlenül attól, hogy postán vagy elektronikusan érkezik-e!!!

Emberileg természetesen érthető, hogy minél előbb választ vár, mert ugye nem tud dolgozni. Nyilván mindenkinek a maga problémája a legfontosabb, tudomásul kell venni azonban azt is, nem véletlenül szabnak meg válaszadási határidőt (akár az ÁSZF-ben van a jogszabályban), mert

  • a levélnek el kell jutnia az illetékeshez
  • a problémát meg kell vizsgálni
  • meg kell válaszolni
  • a választ az aláíróval el kell fogadtatni

A HelpDesk-esnek - ha csak a szigorú tényeket vesszük, akkor az ÁSZF szerint igaza van, azonban ezt burkoltabban is közölhette volna. 

2 db különösen hibás mondata van:

  1. Nem tudok arról, hogy nekünk mindenkinek a problémáját meg kellene oldani - Nagyon pongyola, fellengzős és nagyképű
  2. Annyira sok pénzt / szolgáltatást azért nem vesz tőlünk igénybe, hogy kiemelt ügyfélként azonnal ugráljunk! Nem fizetsz eleget, így b+. (Pedig a sok kicsi sokra megy és nem lehet egy lábon állni szerintem)

Mindkettő rendkívül bosszantó és nagyon rossz üzenete van.

A ha első mondatot cizellálja és az utolsó mondatot kihagyja, teljesen rendben lett volna a levél, amit szerintem az ügyfél is maradéktalanul elfogadott volna. 

A választ írónak azt javaslom, hogy a panaszos ügyek kezelését adja át másnak, mert ha így folytatja, sok lesz a rossz szájízű ügyfél, aki nem fogja javasolni az ismerőseinek ezt a tárhely szolgáltatót...

komment

Címkék: ügyfél panasz helpdesk on-line

Cipoplaza.hu ügyfélszolgálat

2014.07.24. 11:29 :: Clientcoach

Élemedett korom ellenére a mai kor gyermekének tartom magam, így nem riadok vissza az interneten történő vásárlásról. Amit lehet, ott vásárolok, ha nincs kedvem a boltokat járni.

Régóta kerestem már egy kék és egy fehér női övet, de a cipőplázában meg is találtam 2 in 1. Sajnos a méretek nem voltak megadva, így írtam is az ügyfélszolgálatnak, hogy megtudjam. 24 órán belül válaszoltak, aminek nagyon örültem, ugyanis ez - a tévhittel ellentétben - nem kötelességük. Az e-mailes tájékoztatás kérés írásbeli levélnek minősül, s mivel nem panasz volt, így megtehették volna, hogy 30 napon belül válaszolnak. Szerencsére nem tették, mert így nem romlott az üzletük, én pedig megkaptam, amit akartam.

A válaszukat követően meg is rendeltem a kért terméket, bolti átvétellel. 2 nap múlva már telefonáltak is, hogy mehetek. Szerencsére éppen időben, mert másnap mentem Budapestre.

Legjobban a WestEnd City Centert szeretem a plazak közül. Ne kérdezd miért, valószínűleg azért, mert ezt szoktam meg.

Valahogy nem tudok benne tájékozódni, a -1, 0, 1 emelt mindig feladja a leckét. Mivel kicsivel voltam, nem akartam fel-le cikázni a babakocsival, felhívtam az üzletet, hogy hol is vannak. Apróbb útbaigazítást követően hamar megtaláltam őket.

A cipőpláza elektronikus ügyfélszolgálatával és a boltban történő kiszolgálással maximálisan elégedett voltam.

komment

Címkék: ügyfélszolgálat ügyfél próbavásárlás on-line WestEnd cipőpláza

Gránit Gyógyfürdő Zalakaros

2014.07.22. 11:29 :: Clientcoach

Ezerrel tombol a jó idő és a nyári szünet, így időközönként belecsapunk a kölykökkel a lecsóba, már ami a szórakozást illeti.

Felpakoltam a gyerekeket, meg apukámat bébisintérnek, és elmentünk a Gránit Gyógyfürdőbe, Zalakarosra, mert az utóbbi időben szépen megújult, a gyermekes része pedig kifejezetten ajánlott pici gyerekeseknek is.

Szeretek felkészülten menni, így már mindennek utána néztem, ami szükséges lehet. Sajnos elég felületes voltam, mert volt, ami kimaradt...

Bementünk, kértem 1 felnőtt, 1 gyerek és egy nyugdíjas 3 órás jegyet. Mondták, hogy 3 órás jegyet nem tudnak adni, mert az csak a zárás előtti 3 órára vonatkozik. Nem az ára miatt, hanem elvből kicsit nehezteltem az árképzőkre, úgy tűnik, ők még nem voltak fél éves gyerekkel egy fürdőben. Mindegy, fizettem, a nagyobb gyerek még ajándék Haribo gumibékát is kapott.

Átöltöztünk. Ami fura volt, az az, hogy az öltöző még a régi, akasztós-zsákos rendszert, a manapság megszokott karórás nyitású szekrénykékkel szemben.

A különböző szolgáltatásterületeket nagyon jól lehet nyomon követni a padlóra helyezett különböző matricák alapján. Az első (és egyetlen) nehézség a babakocsival adódott, ugyanis vannak olyan lépcsők, amin fel kell menni, hogy eljussunk a célhoz. Sajnos nincs rámpa, vannak azonban nagyon segítőkész kollégák, akik segítenek a felcuccolt babakocsis anyukáknak :)

Az épületen belül már nagyon jól lehet közlekedni a liftekkel. Van külön baba-mama rész, pihenővel etetőszékkel, játszóházzal, sőt, szoptatós szobával is.

Van külön fürdőrész egész pici babáknak is. Volt egy kis baleset, az úszómester/medence felügyelő azonnal elsősegélyben részesítette az érintett gyermekemet. Bár egy ragtapasszal egyszerűbben meg lehetett volna oldani, mint a gézzel és külön tapasszal bajlódni.

Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat, a kezdeti és a kilépéskori babakocsis nehézséget leszámítva minden nagyon rendben van. Jelesnek minősítem a vevőkezelést.

komment

Címkék: ügyfél próbavásárlás Gránit

süti beállítások módosítása